Untappd + RateBeer = sant

Eit faktum, om vi liker det eller ei, er at svært mange øl som blir lagt til på RateBeer her i Norge, har kopiert informasjonen rett frå Untappd. Dette er informasjon som bryggeria legg ut sjølv. Ofte er det svulstig svada preik men og informasjon om ingredienser og humleprofil. Altså, nyttig informasjon og. Mykje av dette står det ingenting av på flaska eller boksen. For eksempel er “Hogna Blitzen JuleIPA” nye øl kvart år (?) pga ulike humler er brukt. Det står det ingenting om på boksane. Oppsummert: UT får lagt til informasjon mens RB famler i blinde og er ofte nødt til å bruke UT som kjelde.

Det er nå dessverre som supertorsken sier
Bryggeriene er nødt til å forholde seg til UT
RB…nah igrunn ikke.
Har prøvd å få mang en brygger til å legge ut info på RB. Alltid med samme res…

Heldigvis ser en i ny og ne at det dukker opp en ny RB bruker
Det gledes
Egentlig litt greit. Mye hyggeligere og fredligere med en mindre, aktiv og hyggelig brukergruppe her på RB
Istedenfor 10 000 i et hyleorkester. Og som legger inn mye fjas som vi må rette opp

Legger bryggerene selv inn info på UT så er det helt topp.
Da får en info rett fra kilden
Synes det er greit å kopiere i de tilfellene

Om et øl er “nytt” pga ulike humler
My godness hvor mange Mikkeller øl kan vi slette da - JIIPPIIII :slight_smile:
En vanskelig og egentlig håløs diskusjon
Men det er i allefall gjeldende praksis at det er “nytt øl” når Bryggeriet selv går ut med det

skål

1 Like

Ventar spent på det bryggeriet som tør å sette foten ned og fjerne seg frå unCrappd, eller krevje det fjerna :smiling_imp: :smiling_imp:

Enig. Men når bryggeriene IKKE gidder bry seg med å oppdatere untappd, og det i stedet er Ole fra Slettheia som har lagt inn den informasjonen som finnes på UT (uten egne smaksnotater, selvfølgelig) om et øl som han ble så usannsynlig god og full av (i hvert fall TROR han at det var det ølet, eller kanskje et annet fra samme bryggeriet), så er det IKKE greit å kopiere sludderet, eller stole på at UT-admin (finnes de?) greier å rydde opp i vaset før det har gått år og dag.

1 Like

Det aller meste som er lagt ut av info på UT kjem frå bryggeria. Eller, så mangler det informasjon heilt, akkurat som på RB…

Når bryggeriet selv markerer tydelig på etiketten / boksen (og gjerne også som en del av ølnavnet, som f.eks. 7 Fjell gjør) at det har foregått et tilsiktet humlebytte, og at dette humlebyttet er selve poenget med den nye utgaven, så SKAL det registreres som et nytt øl.
Men når en brygger pga en dårlig humlehøst ikke har fått tak i den bitterhumlen som han pleier ha i sitt 20-IBUs øl, og derfor i stedet kjøper inn en annen bitterhumle som er så lik at han er sikker på at ingen merker forskjellen, og dette byttet heller ikke nevnes med et ord på etiketten, så skal det IKKE registreres som et nytt øl, SELV OM en ivrig ratebeerianer har vært på besøk på bryggeriet og tilfeldigvis fått vite om den umerkbare oppskriftsendringen.

Er der noen som ikke skjønner forskjellen på disse to tilnærmingene?
.

1 Like

Bryggeriene kan ikke kreve oppføringen fjernet. UT, RB, BA m.fl. er forbrukertilbakemeldinger som verken amerikansk eller norsk lovgivning gir noen hjemmel for å fjerne.

UT admin…
Igrunn ikke.
Bortsett fra om du legger inn noe ulovlig da
:sunglasses:
Selv om det finnes mange øl med disse fine årstallene bak selv om bryggeriet selv ikke har skrevet årstall på

Noen bryggerier tar selv tak i egne øl på UT og rydder opp i surr og fjas som legges inn
Nøgne Ø er flinke
Haandbryggeriet er ikke så flinke.

@sigmund har lagt inn fasiten på hva som er ny oppføring eller ei

Et generelt problem for mange bryggere at den humlen de brukte sist ikke er tilgjengelig. Så de må bruke en annen noenlunde lik i neste batch
Uten at de gjør noe stort nummer ut av det

Issuen her er at Bryggeriene stort sett er flinke til å oppdatere UT men de gir FULSTENDIG BLAFFEN I RB.
Samtidig så er det tragiske her at de samme bryggerien er flinke å uttale at RB er den seriøse aktøren.

Jeg bare lufter…

Hvor ligger da seriøsiteten hos bryggeriene? Det tar dem 30 sekunder ekstra å også legge inn ny øl på RB samtidig som de oppdaterer UT likevell. Men det skal de ikke for det er for tidkrevende og de prioriterre kun UT.

Ja jeg er temmelig overrasket over at de ikke gidder å bruke 2 min ekstra på informere de som kjøper produktene deres ordentlig.
Det ville i alkefall jeg gjort.
Men mange av de følger ikke med på UT heller