RateBeer Forums

Voer voor de NL admins

1000-potjebier-posts

#1169

Beschrijving/Description:

Ingrediënten:
water, ongemoute Perzische/Afghaanse tarwe, gerstemout, hop en gist (unmalted Persian/Afghan wheat, barley malt, hops and yeast.).

33cl. 5.5% Vol.
Bevat/contains: gluten
Serveren/best op/at 6 a 8 •c

Het verhaal:
Oxus is vernoemd naar de historische rivier die het huidige Afghanistan is van Tadjikistan scheidt. Historisch waren deze twee landen een land dat tot 1893 Khorasn of het Oosterlijke Iran hette. Vóór Alexander de Grote, die op zijn grote aziatische expeditie de Oxus overstak, werd zij vaak met de Araxes, de belangrijkste rivier van Armenië,verward. Resten van een door Alexander aan de Oxus gestichte stad zijn nog in het noordoosten (Aï-Khanoum) van Afghanistan te bewonderen. Het bier is gemaakt met 60% ongemoute Perzische/Afghaanse tarwe.

The story:
Oxus is named after the historic river that separates current Afghanistan from Tajikistan. Historically, these two countries were one country that lasted until 1893 and was called Khorasn or the Eastern Iran. Before Alexander the Great, crossed the Oxus on his large Asian expedition, Oxus was often confused with the Araxes, the most important river in Armenia. Remains of a city founded by Alexander the Great at Oxus can still be admired in Aï-Khanoum, Afghanistan. The beer is made with 60%unmalted Persian/Afghan wheat.

Batch 1: Brewed at Haagsche Broeder
Batch 2 & onward: Brewed at Crooked Spider


#1170

Gebrouwen bij Haagsche Brouwmeesters dus, wat je ook hebt toegevoegd bij de commercial description.


#1171

Leuke foto, inmiddels is hij bij Hoevebrugsch van de site verdwenen…


#1172

Hoi @77ships zijn deze gelijk aan elkaar denk je?

https://www.ratebeer.com/beer/lambiek-fabriek-lambiek/651438/


#1173

Die hebben wij toen bij BXL naast elkaar gehad, en die persoon bij de stand heeft toen nog verteld dat het niet hetzelfde was (volgens mij zelfs aan jou als ik het me goed herinner).


#1174

Wat we gehad hebben toen was “niet hetzelfde als fontanelle” maar de fles hierboven is “young & wild fontanelle” met 5.5% abv, lijkt een nieuwe variant van fontanelle (6%) of stond dat young & wild er altijd al bij? Staat niet in de naam vermeld op rb. Maar ok zie het wel op de foto staan… verwarring… allemaal net ander abv ook…


#1175

Het is een blend van 2 platte lambieken net zoals hun gewone lambiek maar dan wel lambieken die andere smaak hadden apart gebotteld. Het is grijze zone en bieren zoals dit zijn in het verleden aanvaard.

Ik ben voorlopig gestopt met actief te adminnen dus voeg maar toe als jij wilt zou ik zeggen.


#1176

Volgens mij mag een van de twee weg:
image


#1177

Een verwijderd! Eerste keer sinds de volledige overname door InBev dat ik aan het adminnen ben. De motivatie is niet echt hoog op dit moment.


#1178

Namens Nicolas Bartholomeeusen enorm bedankt voor je inzet!


#1179

Nevel Noest is hernoemd naar Tumult, maar op ratebeer nu niet meer te vinden onder Noest. Die moet als alias toch gewoon blijven bestaan?


#1180

Zeker zolang er nog flessen met de oude naam in omloop zijn is dat meestal wel het handigst, kans is groot dat het bier opnieuw toegevoegd gaat worden door mensen die minder geïnformeerd zijn


#1181

Gruwelijk ergerniswekkend dit. Wat jij @caesar


#1182

Brouwerijen D’n Drul, https://www.ratebeer.com/brewers/brouwerij-dn-drul/23664/, en Stollenberg, https://www.ratebeer.com/brewers/brouwerij-stollenberg/35783/, zijn sinds kort gefuseerd tot D’n Drul & Stollenberg. Hoe dit admintechnisch moet weet ik niet maar het is wel zo :-).

ook bij KVK ingeschreven als zodanig: https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=736337040000


#1183

Ja, tenenkrommend. Blijkbaar is er een Noest van Dampegheest, gemaakt voor een of ander gaar restaurant. Hoe boeiend kan het zijn. Maar ik snap wel dat Nevel geen zin in gezeik heeft.


#1184
  1. Als nieuwe brouwerij aanmaken denk ik, het is namelijk ook een nieuwe kvk inschrijving…
    Stichting d’n drul + VOF stollenberg --> BV)

  2. Huidige lineup aan bieren toevoegen aan nieuwe BV.

  3. Dan bestaande twee brouwerijen als gesloten aanmerken

  4. De eventueel reeds bestaande bieren van de oude firma’s aliassen naar de entries onder de nieuwe firma…

??? ??? ??? ??? ???


(… of gewoon niks doen :joy: )


#1185

Eens met Sjoerd (oneens met “niets doen”)


#1186

Ben het wel met je eens. Maar eens kijken of ik er tijd voor wil vrijmaken.


#1187

https://www.ratebeer.com/beer/de-brouwvakkers-dokter-o/705024/

Gebrouwen bij Brouwdok (Harlingen).


#1188

https://www.ratebeer.com/brewers/goto/38944/
KVK Check OK
Heb toegevoegd als Commercial Brewery… foutje… Moet micro zijn