RateBeer Forums

Zagreb Craft Beer Week

Videl, da bo konec novembra, začetek decembra.
@Marko (ali drugi) - kaj več info o tem, prosim. Katere pivovarne, kje, kako?

Huh, još ne znam konkretno, al prema glasinama bit će jako, JAKO zanimljivih stranih imena. Pitat ću ekipu u Craft Roomu za detalje. Pretpostavljam da je tamo na Opatovini opet sve.

Trebam i na evente bacit come to think of it.

Fantastičan event. Cijeli tjedan su bili zanimljivi događaji, što zatvoreni, što za javnost, za vikend dosad možda i najprofesionalnije organizirani festival u Hrvatskoj dosad. Odličan izbor piva, primarno hrvatskih i britanskih, prvi komercijalni cask handpull u Hrvatskoj (meni natočio gazda Craft Rooma :smiley: ) - Saltaire Pride - puno bolji nego u boci. Inače, opremu posudio Saltaire od Hopsbrewa.

Jako puno jako dobrih piva, jako malo razočaranja - mislim da moje ocjene sve govore. Odlična atmosfera, pogotovo u petak. I raj za tickere - 1.5l pourovi su bili temelj. Bilo je super pričati s britanskim pivarima, stvarno je došla cool ekipa. :slight_smile:

Jako dobre poveznice sa svijetom hrane također.

Nisam baš tako oduševljen, ali početak je nečega. Cijene, količina koja se toči i piva moraju se znati unaprijed. Znam da postoje objektivni razlozi zašto to nije napravljeno, ali to treba ispraviti.

Neprihvatljivo je i da se najavi 5-6 piva koja nisu spojena. To su osnove fer odnosa prema gostima koji su platili kartu.

Kvaliteta piva je u prosjeku bila dobra, našlo se dosta dobrih piva. Napokon točenje 1,5 dl, makar ne bih se bunio niti na 1 dl i duplo više piva. Odlično je što su pivari bili prisutni. Vrijednost za novac isto uglavnom dobra osim onih par specijala koji su otišli u ekstrem.

Pitanje je samo postoji li publika za ovakav festival, za sada ni Vrteška ni ZCBW nisu trijumfirali. Ako postoji svakako treba privući ljude iz okolnih zemalja.

Isto ne znam koliko smisla imaju domaće pivovare bez novih piva, niti se njima isplati biti tamo niti zanimaju većinu.

Ide u dobrom smjeru, samo više pivovara i piva, bolja organizacija i doći će na svoje.

Hoće, treba povezati te festivale, međusobno da si daju podršku i srediti ako ništa buseve ili kombije. LJU <> ZG (i obrnuto), Maribor još lakše vjerojatno. BG <> ZG, eventualno Novi Sad, možda od negdje iz BiH, pozvati Mađare, Austrijance… Srediti popuste na smještaj (mislim da u ZG ne bi trebao biti problem)… I organizatori se ovdje još uče, ali ovo je jako jako daleko od početaka (van homebrew prvenstva i sl., koje je druga priča).

Ja sam čisto oduševljen jer je bolje a ne isto, realno.

Add To RateBeer

Add A Beer
Add A Brewer
Add A Place
Add An Event


Manage Your Account

Add Premium
Edit Profile
Messages
Sign out

RateBeer Newsletter

Subscribe to our newsletter, RateBeer Weekly, a must for understanding new people, places and beers in worldwide craft culture.


Stay Connected


2000- 2017 © RateBeer, LLC. All Rights Reserved. Privacy Policy | Terms of Service