Rydde og slette (og mene) HØSTEN 2020 👨🏾‍🔧

På tide med ny tråd, årstiden tatt i betraktning.

https://www.ratebeer.com/beer/mjoderiet-eplemjod/673865/ ABV er her nå 7.5%.

1 Like

alt til sin tid

https://www.ratebeer.com/beer/as-norsk-gjaerverk-havmann/786784/

Korrekt ABV er 4.5%.

1 Like

https://www.ratebeer.com/brewers/as-norsk-gjaerverk/41748/

Etter RateBeers gjeldende retningslinjer skal vel ikke AS (AB i Sverige, Ltd. i Storbritannia, GmBh i Tyskland osv.) være med som en del av bryggeri- og ølnavnene.

2 Likes

Igjen kan det være på sin plass å minne om at Graff fortsatt ikke har brygget noe øl sammen med Amundsen (bryggeriet).

2 Likes

Noen har lagt til denne uten å få det med seg.
Er det Junior eller 2.Junior som har bokstavert så feil ?
Eller kan det være noen fra Tromsø som har drukket for mye Møllers?

Syndaren bur nord for Saltfjellet…

Ser ut som om Kinn har hatt eit parti av denne på lager i over 3 år. Kom på sist polslepp.
https://www.ratebeer.com/beer/kinn-rekved-1-fatlagra-trippel/459205/
ABV er auka frå 10,0 % til 11,5 %. Skjer dette ved lagring? Framside etiketten er bare endra ved å tusje over ABV, bakside etiketten er ny men mesteparten av teksten er lik 2017-utgaven. Sjølve beskrivelsen av ølet er klin likt. Nokon som stemmer for å opprette som ny øl? Alternativet er å føre på litt ekstra informasjon på den som alt ligg ute - men då er vel den igjen ikkje lenger retired…

Har ikke den opprinnelige utgaven heller, så for meg personlig spiller det ingen rolle - men hvis lagringen har skjedd på eikefat (og ikke bare noen flasker som har blitt stående i en krok på bryggeriet), og økningen i ABV er som anført, så stemmer jeg for oppretting av nytt øl med % i parantes.

Hvilken øl gjelder dette?
:slight_smile:

Ser du fant den Junior !:+1:

jaggu…hvilken junior :crazy_face:

1 Like

Nå er ikke nødvendigvis bryggeriet et AS engang (har ikke sjekket), navnet henspiller på AS Norsk Jernverk som var en hjørnesteinsbedrift i Mo i Rana for mange år siden. Derfor de fleste ølene har fått navn som Operatør, Lærlig, Nattskift etc. AS er således en integrert del av bryggerinavnet mer enn at det handler om selskapsformen akkurat her. http://www.visomelskernordnorge.no/herborvi/jernverket-i-rana/

1 Like

Joda, skjønte den, men å bare skrive Norsk Gjærverk må da også henspille på Norsk Jernverk i tilstrekkelig grad, selv for de mest tungnemme i Mo i Rana. Skjønner de ikke såpass, bør de nektes skjenking.

Registrerte Kinn Mother India-lager for ordens skyld, men har mistanke om at det egentlig er Kinn Lager. Restauranten påstår det er laget for dem, men jeg er alltid skeptisk til denne type etiketter av den enkle grunn at det er grenser for hvor mye øl de er i stand til å ta i mot av en hel batch (1000 liter, 5000 liter eller mer?)

Har som ambisjon å sjekke da restauranten ligger 20m fra der jeg jobber, men det føles langt å gå for en pils allikevel.

Vi har flere slike restaurant etikett øl her i byen, men når Hunsfos står bak gidder jeg ikke å gjette på om det er en alias en gang - tiltalte er skyldig frem til det motsatte er bevist.

2 Likes

walk on…

Walk on by?

https://www.ratebeer.com/beer/norbrew-turbopils/494552/
Denne heter Turbopils Turbonegro. Norbrew er ikke nevnt noe sted på boksen. Korrekt ABV er 4,7%.
Under Description bør nevnes ølets nettside, turbopils.com .

Hvis man derimot mener at dette er et eget øl, gi meg beskjed, så skal jeg opprette det.

https://www.ratebeer.com/beer/schouskjelleren-hf/847200/
Denne heter Schouskjelleren HF Brut Hvete IPA, som det også står på untappd (antatt redigert av bryggeriet selv). På Cardinal er den til salgs fra fat bare som Schouskjelleren Brut Hvete IPA - når vår kellermeister ikke har tatt med HF, er det sannsynligvis fordi det ikke står på fatet en gang. Hva HF betyr aner ikke jeg ikke, og det forteller ikke kundene noe som helst. Derfor fikk det heller ingen ratinger på RB fra gjestene på Cardinal, før jeg fortalte “Mandag i Annen”-gjengen hva det var (derimot mange ratinger på untappd, selvfølgelig). Men bevares, hvis det er meningen at RateBeer skal bli enda mer irrelevant for øldrikkere flest, får man holde fram som man stevner.

1 Like

Holy Fuck?
High Fule?
Hand Finished (craft helt på slutten av brygget)?
Health Facility
Happy Friday
Hard Float (floaters?)
Healthy Food (sant nok)?
High Fat (pastry?)
High Five?
Human Failure?

1 Like